I oni proglasili bankrot: Zatvara se popularna prodavnica

Nekoliko velikih trgovačkih lanaca je u Nemačkoj poslednjih dana proglasilo bankrot, među kojima je i jedna od popularnijih online prodavnica "Windeln.de".

Svet

Izvor: Fenix-magazin/MD

Sreda, 01.02.2023.

19:11

I oni proglasili bankrot: Zatvara se popularna prodavnica
Foto: shutterstock, ArtMediaWorx

Internet prodavnica dečijih artikala "Windeln.de" morala je da podnese zahtev za stečaj nakon prekida pregovora s potencijalnim finansijerima. Kompanija je tada u Minhenu objavila da su propali pregovori sa nekoliko investitora. Iz tog razloga potrebna dodatna sredstva više nisu mogli da pokriju ​​spoljni sponzori.

Uprava je zatim odlučila da opstanak kompanije nije izvodljiv. Zbog toga, podnet je zahtev za otvaranje stečajnog postupka za "Windeln.de SE", ali su se istovremeno još uvek tražili novi investitori.

Web stranica "Windeln.de" u to vreme nije bila dostupna, kako su napisali "zbog radova na održavanju". Stranica je sada ponovno dostupna jer žele da prodaju preostalu robu.

Stečajni upravnik Meinert Vilrodt je rekao je da ne može da se pronađe novi investitor.

Pročitajte još: Masovno zatvaranje velikih trgovačkih lanaca SPISAK

"Prodaja je planirana u narednim nedeljama i mesecima. Nakon toga, poslovanje će se morati da se zaustavi", rekao je Willrodt.

U julu 2022. planirana dokapitalizacija je propala. Dva investitora su najpre htela da steknu nove akcije u iznosu do 5,5 miliona evra. "Windeln.de" je izašao na berzu 2015. godine i zaradio 211 miliona evra. Međutim, pompa oko kompanije je bila kratkog veka. Ove nedelje cena deonice je bila samo 16 centi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: