"Spremni smo – može više"

Kompanija Rajnmetal je spremna da poveća proizvodnju tenkovske municije.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.01.2023.

10:31

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Izvršni direktor kompanije za proizvodnju oružja Rajnmetal Armin Paperger, rekao je da je ta kompanija spremna da u velikoj meri poveća proizvodnju tenkovske i artiljerijske municije kako bi zadovoljila veliku potražnju u Ukrajini i u zemljama zapadne Evrope i kako bi započela proizvodnju municije za višecevne bacače raketa tipa HIMARS.

Paperger je u izjavi za Rojters rekao da Rajnmetal godišnje može da proizvede oko 240.000 komada tenkovske municije, kalibra 120 mm, što je i više nego dovoljno kako bi se zadovoljile potrebe zapadnih zemalja i Ukrajine.

Dodaje da kapacitet za proizvodnju artiljerijske municije kalibra 155 mm može da se poveća na 450.000 do 500.000 godišnje, a time bi, kako je rekao, Rajnmetal postao najveći proizvođač municije kalibra 120mm i 155mm.

Rajnmetal proizvodi veliki broj raznovrsnog naoružanja, ali je verovatno najpoznatiji po proizvodnji topa od 120 mm koji se koristi na tenkovima tipa Leopard 2.

Potražnja za ovom municijom je porasla od početka rata u Ukrajini prošlog februara, ne samo zbog njihove masovne upotrebe na bojnom polju, već i zbog toga što vojske NATO zemalja popunjavaju sopstvene zalihe zbog, kako navode, "pojačanih pretnji iz Moskve", prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: