Novi "udarac" za Rusiju. Sve je spremno?

Evropska komisija predložila je danas uvođenje devetog paketa sankcija Rusiji i proširivanje liste sankcionisanih lica i entiteta za još 200 subjekata.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2022.

20:46

Novi
EPA/Stephanie Lecocq

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objasnila je da EU predlaže uvođenje sankcija za još tri ruske banke i uvođenje novih mera kontrole i ograničenja izvoza, posebno robe za dvostruku upotrebu (vojnu i civilnu) uključujući ključne hemikalije, nervne agense, elektroniku i IT komponente, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: