Turska se sprema: "Kao što znate..."

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da ta zemlja sprovodi pripremne radove za stvaranje rusko-turskog gasnog čvorišta za snabdevanje Evrope gasom.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2022.

08:47

Turska se sprema:
EPA-EFE/VLADIMIR SMIRNOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

"Ruski predsednik Vladimir Putin, kao što znate, predložio je da se prirodni gas za Evropu distribuira preko teritorije Turske. Mi za to sprovodimo pripremne radove“, rekao je Erdogan, prenosi TASS.

Ideju o uspostavljanju čvorišta u Turskoj za preusmeravanje količine gasa, predložio je ruski predsednik Vladimir Putin na forumu Ruske energetske nedelje u oktobru.

Kako je tada predložio, u Turskoj bi trebalo da bude izgrađeno najveće gasno čvorište u Evropi i da isporuka gasa, koja više nije moguća Severnim tokom, bude preusmerena na to čvorište.

Putin je tada naveo da to može da podrazumeva i izgradnju još jednog gasovoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: