"30 – brže bi ih uništilo"

Ograničenje cene ruske sirove nafte transportovane morem koje su odobrile EU, G7 i Australija, trebalo bi bude spušteno na 30 dolara po barelu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 03.12.2022.

09:45

Epa / ALEXEY NIKOLSKY SPUTNIK

Ograničenje cene ruske sirove nafte transportovane morem koje su odobrile EU, Grupa sedam najrazvijenijih zemalja (G7) i Australija, trebalo bi bude spušteno na 30 dolara po barelu, da bi se još teže pogodila ruska ekonomija, izjavio je savetnik ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.

Jermak je napisao na Telegramu da bi bilo neophodno da se cena ruske sirove nafte spusti i na 30 dolara po barelu da bi se ruska neprijateljska ekonomija brže uništila, preneo je Rojters.

EU, G7 i Australija postigle su dogovor da ograničenje cene ruske sirove nafte koja se prevozi morskim putem bude 60 dolara po barelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: