Komšije zatvaraju stadione, biblioteke, pozorišta, bazene...

Drastičan porast cena energenata prisilio je Mađarsku na zatvaranje biblioteka, pozorišta, bazena i novih stadiona preko zime, javlja AFP.

Svet

Izvor: Index

Utorak, 29.11.2022.

13:56

Komšije zatvaraju stadione, biblioteke, pozorišta, bazene...
Foto: EPA-EFE/EPA-EFE/Zoltan Mathe HUNGARY OUT

Novi stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugom popisu građevina koji više ne mogu da se nose s rastućim cenama energenata.

Stoni Beograd, jedan od najbogatijih gradova u Mađarskoj, kojim upravljaju članovi Orbanove stranke, jedan je od mnogih koji zatvara svoje muzeje, biblioteke i pozorišta preko zime. Gradonačelnik Andras Čer-Palkovič najavio je da će i novi stadion, koji može da primi 14.000 gledatelja, ovog meseca biti zatvoren zbog ušteda, prenosi Indeks.

"Javni prostori su ono što čini grad. Nitko nije sretan zbog ovih mera, ali ljudi prihvaćaju da su potrebne", rekao je za AFP gradonačelnik, član Orbanove vladajuće stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: