Rusija uvodi mere operateru skladišta gasa u Nemačkoj

Rusija uvodi posebne ekonomske mere protiv operatera podzemnog skladišta gasa Katarina (UGS) u Nemačkoj, prema ukazu koji je odobrio premijer Mihail Mišustin.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

21:13

Rusija uvodi mere operateru skladišta gasa u Nemačkoj
Ilustracija: Shutterstock/g_tech

Sankcije su nametnute zajedničkom preduzeću koje su 2109. godine na paritetnoj osnovi oformili Gasprom eksport i VNG AG, prenosi TAS S.

Navodi se da je trenutni raspoloživi aktivni kapacitet skladišta gasa oko 520 miliona kubnih metara.

Dodaje se da je Rusija uvela slične sankcije u maju protiv 31 entiteta iz Nemačke, Francuske i drugih evropskih zemalja, kao i Singapura i SAD.

Među njima su nekadašnje evropske podružnice Gasproma, trejderi, UGS operateri i zajedničko preduzeće koje poseduje poljski deo Gasovod Jamal-Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: