Oglasila se premijerka: "Trebalo je bolje"; Ipak, ne odustaje?

Britanska premijerka Liz Tras pokušala je da umiri svoju stranku i javnost.

Svet

Izvor: Index

Nedelja, 02.10.2022.

12:05

Oglasila se premijerka:
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Naime, ona je rekla da je trebalo da učini više kako bi se bolje "pripremio teren" u pokušaju da se minimalizuje reakcija tržišta zbog koje je funta pala na rekordno niske nivoe, a troškovi zaduživanja vlade su porasli.

Prvog dana godišnje konferencije svoje vladajuće Konzervativne stranke, Tras, koja je na vlasti manje od mesec dana, usvojila je blaži ton pokušavajući da uveri javnost da će se brinuti o njima tokom teške zime i nakon nje.

Međutim, ostala je pri svom "planu rasta", koji su investitori i ekonomisti kritikovali zbog milijardi funti dodatne potrošnje, nudeći vrlo malo detalja o tome kako bi se to kratkoročno isplatilo, prenosi Index. "Razumem njihovu zabrinutost zbog onoga što se dogodilo ove nedelje", rekla je Tras u emisji na BBC-ju.

"Ostajem pri paketu koji smo najavili i stojim pri tome da smo ga brzo najavili jer smo morali da delujemo, ali prihvatam da je trebalo bolje pripremiti teren", dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: