Još ruske nafte na putu za Aziju

Isporuke goriva u Mjanmar navodno će početi sledećeg meseca.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

13:51

Još ruske nafte na putu za Aziju
Ilustracija: Shutterstock/RachenStocker

Mjanmar je kupio rusku naftu koja će stizati u fazama od septembra, rekao je ove nedelje lider zemlje Min Aung Hlaing, prenosi Blumberg, navodi Raša tudej (RT).

Izveštaj otkriva da će ta zemlja jugoistočne Azije uvoziti naftu i naftne derivate direktno iz Rusije po razumnoj ceni za distribuciju širom zemlje. Takođe je navedeno da je desetočlani komitet osnovan za kupovinu, skladištenje i distribuciju ruske nafte održao sastanak ovog meseca o tom pitanju.

"Razgovarali smo o kupovini i distribuciji nafte iz Rusije mesecima pre posete našeg šefa države Rusiji u julu“, rekao je portparol vlade Zav Min Tun na kratkoj konferenciji za novinare u sredu. "Tokom njegove posete, posao je uspešno obavljen. Cilj nam je da kupimo visokokvalitetnu naftu jeftino iz zemlje iz koje možemo brzo da ga nabavimo."

Ostaje nejasno kako će gorivo iz Rusije biti transportovano u Mjanmar, napisao je Blumberg, napominjući da su dve strane ranije razmatrale snabdevanje robom cevovodom kroz Indiju ili Kinu.

Vojna vlada Mjanmara pokrenula je pregovore sa Moskvom o isporuci goriva usred egzodusa međunarodnih velikih kompanija iz naftnog i gasnog sektora zemlje, što je dovelo do nestanka struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: