Ruske isporuke na istorijskom minimumu

Isporuke ruskog gasa u Evropu u avgustu bi mogle da padnu na istorijski minimum, navodi se u izveštaju ruskog Centra za razvoj energetike.

Svet

Izvor: Capital.ba

Četvrtak, 18.08.2022.

08:35

Ruske isporuke na istorijskom minimumu
Ilustracija: Shutterstock/vchal

"Ruske isporuke gasa Evropi u avgustu će pasti na istorijski minimum. Isporuke iz Gasproma mogu da padnu prvi put na manje od 400 milijardi metara kubnih do kraja godine", navodi se u izveštaju, prenosi Tas.

Gasprom je u julu isporučio Evropskoj uniji oko 3,5 milijardi metara kubnih gasa, što je za 25 odsto manje nego u junu, ali je povećao prihode, navodi se u analizi, prenosi Kapital (Capital).

Cena gasa u Evropi je skočila za 60 odsto u istom mesecu u poređenju sa junom.

U izveštaju se dodaje da bi cena trebalo da poraste za oko 25 odsto u avgustu da bi se kompenzovao novi pad isporuka preko gasovoda Severni tok.

Centar ne očekuje toliki skok cene gasa, pošto je ona već na kritično visokom nivou za evropsku industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: