Od Amerike do Evrope – za samo pet sati?

Amerikan erlajns pristao je da kupi do 20 supersoničnih aviona i položi bespovratni depozit na avione koji su još u izradi i godinama su udaljeni od letenja.

Svet

Izvor: Chicago Glasnik

Sreda, 17.08.2022.

18:21

Od Amerike do Evrope – za samo pet sati?
Ilustracija: Matej Kastelic/Shutterstock

Ni ova avio-kompanija ni proizvođač Bum supersonik nisu dali finansijske detalje, pa ni iznos američkog depozita.

Kompanija Amerikan erlajns, koja je takođe uzela opcije za još 40 aviona bum overtur, postaje drugi američki kupac za Bum nakon slične najave prošle godine od Junajted erlajnsa za 15 aviona, piše Ju-Es njuz, a prenosi Čikago glasnik.

Prošlo je skoro 20 godina od poslednjeg supersoničnog putničkog leta konkorda, britansko-francuskog aviona koji nije uspeo zbog velikih troškova – i za putnike i za avio-kompanije.

Avioni bum supersonik overtur su dizajnirani da prevoze 65 do 80 putnika i lete na više od 600 ruta širom sveta, za upola kraće vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: