Mađari nude da plate Kijevu umesto Rusa

Mađarska naftna i gasna kompanija MOL potvrdila je da su isporuke ruske nafte preko južnog kraka naftovoda Družba prestale pre nekoliko dana.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.08.2022.

10:37

Mađari nude da plate Kijevu umesto Rusa
Ilustracija: EPA-EFE, CLEMENS BILAN

Mađarska firma je saopštila da je započela pregovore da preuzme u ime Transnjefta obavezu plaćanja tranzitne takse Ukrajini.

Kompanija Tansnjeft objavila je u ponedeljak da je ukrajinski državni operater Ukrtransnafta zaustavio pumpanje ruske nafte kroz južni krak sistema Družba u Evropsku uniju, pošto evropske sankcije prema Rusiji onemogućavaju ruskoj firmi da plati tranzitnu taksu Ukrajini.

Mađarski informativni portal Origo objavio je da je MOL ponudio plaćanje naknade za tranzit u ime Transnjefta, ali da nije dobio odgovor od Ukrajine, prenosi Raša tudej.

"Iako MOL ima dovoljno rezervi za nekoliko nedelja, radi na rešavanju ovog pitanja i pokrenuo je pregovore o tome da preuzme na sebe izmirenje obaveze po osnovu naknade za tranzit", navodi se u saopštenju mađarske energetske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: