Iran izvozi građevinski materijal u Rusiju: Vrednost 3 milijarde dolara

Zamenik iranskog ministra spoljnih poslova Mahdi Safari rekao je danas da ta zemlja planira izvoz građevinskog materijala u Rusiju vredan tri milijarde dolara.

Svet

Izvor: B92.net

Subota, 02.07.2022.

14:43

Iran izvozi građevinski materijal u Rusiju: Vrednost 3 milijarde dolara
Ilustracija: Shutterstock/Millenius

"U provinciji postoje veliki kapaciteti za proizvodnju građevinskog materijala, poput cementa, koji bi trebalo da poveća izvoz“, naglasio je, dodavši da severna iranska provincija Severni Korasan može to da iskoristi.

Još dve države žele u grupu BRIKS

Na sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom nakon Kaspijskog samita, iranski predsednika Ebrahim Raisi izjavio je da želi da poveća bilateralnu razmenu sa zvaničnom Moskvom i „učini je nezavisnom od zapadnog sistema finansijske razmene“, ukazujući na porast trgovine i ekonomskih odnosa između dve zemlje proteklih meseci.

Pre toga, zvanični Teheran potvrdio je da je podneo zahtev da se pridruži bloku BRIKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: