Još jedna država proširuje sankcije Rusiji

Japanska vlada proširiće individualne i sankcije koje se tiču izvoza iz Rusije.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2022.

08:37

Još jedna država proširuje sankcije Rusiji
Ilustracija: Shutterstock/Novikov Aleksey

To je izjavio premijer Fumio Kišida na samitu G7 u Nemačkoj, izvestio je japanski javni servis NHK.

Kako se navodi u izveštaju NHK, Japan namerava da zamrzne imovinu 70 ruskih fizičkih i pravnih lica zbog situacije u Ukrajini i da uvede dodatne sankcije vezane za izvoz za još 90 ruskih organizacija za koje zvanični Tokio smatra da imaju veze sa odbrambenom industrijom, prenosi agencija TAS S.

Novi paket mera takođe će zabraniti računovodstvene i povereničke usluge Rusiji i uvoz ruskog zlata, kako je ranije najavljeno iz Velike Britanije.

Japanske vlasti su do sada uvele nekoliko paketa sankcija protiv Rusije, na listi na kojoj se nalaze više od 700 državljana Rusije.

Na crnoj listi su i Belorusija i samoproglašene Donjecka i Luganska Narodna Republika, kao i preko 200 ruskih i beloruskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: