Posle 15 godina, definitivno odlaze iz Rusije

Korporacija Starbaks je saopštila danas da će napustiti rusko tržište na kojem je prisutna skoro 15 godina.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:48

Posle 15 godina, definitivno odlaze iz Rusije
Ilustracija: Depositphotos/Siempreverde

Time se ovaj lanac kafeterija pridružio drugim zapadnim brendovima, kao što je na primer Mekdonalds, koji odlaze iz Rusije.

Mekdonalds je, podsećamo, prošle nedelje objavio da prodaje svoje restorane u Rusiji lokalnom vlasniku licence Aleksandru Govoru, koji će registrovati kompaniju pod drugim imenom ali će zadržati postojeći robni žig.

Starbaks, sa sedištem u Sijetlu, ima 130 kafeterija u Rusiji koje su u potpunom vlasništvu i kojima upravlja vlasnik licence Alshaja grupa, a zapošljava oko 2.000 ljudi u toj zemlji, izveštava Rojters.

Starbaks nije izneo detalje o finansijskim efektima oslaska s ruskog tržišta.

Početkom marta, ova američka korporacija je zatvorila prodajna mesta i obustavila poslovne aktivnosti u Rusiji, uključujući isporuku svojih proizvoda na to tržšite nakon pokretanja ruske vojne operacije u Ukrajini.

Iz Starbaksa, koji je svoju prvu poslovnicu u Rusiji otvorio 2007. godine, naveli su da će nastaviti da pružaju pomoć svojim ruskim radnicima, dodajući da će im isplaćivati zarade u narednih šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: