Platio espreso dva evra, pa zvao policiju: Kafić kažnjen - sa 1.000 evra

Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva evra platio espreso bez kofeina u kafiću "Ditta Artigianale" u Firenci.

Svet

Izvor: RTS

Četvrtak, 19.05.2022.

10:01

Platio espreso dva evra, pa zvao policiju: Kafić kažnjen - sa 1.000 evra
Foto: mavo/Shutterstock

Policiji se požalio da cena nije jasno izložena iza pulta.

Ta greška je na kraju koštala kazne bar koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima, prenosi RTS.

Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i "priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih baristi".

"Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio dva evra za kafu. Da li možete da verujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterelog zakona", kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.

U Italiji je prosečna cena espresa jedan evro, iako je većina kafića i barova povećala cene nedavno zbog problema u snabdevanju i veće cene kafe.

Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosečna cena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 evra, navodi Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: