Podneo ostavku; "Žao mi je"

Predsednik Kredi Svisa Antonio Horta-Osorio, protiv kog je Upravni odbor švajcarske banke vodio istragu zbog kršenja karantinskih kovid mera, podneo je ostavku.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.01.2022.

09:56

Podneo ostavku;
Ilustracija: Elnur/Shutterstock

Ostavka je odmah stupila na snagu, a njegovu funkciju je preuzeo član odbora Aksel Leman, javlja Rojters.

"Žao mi je što su neki moji lični postupci doveli do teškoća za banku i kompromitovali moje kompetencije da predstavljam banku interno i eksterno. Zato smatram da je moja ostavka u interesu banke i njenih akcionara u ovim ključnim vremenima", naveo je Horta-Osorio u saopštenju koje je banka objavila rano jutros.

Druga po veličini švajcarska banka je saopštila da će Leman, Upravni i Izvršni odbor nastaviti da sprovode strategiju Kredi Svisa.

Horta-Osorio je došao na čelo banke prošlog aprila kako bi doveo u red korporativnu kulturu poslovanja koju je urušila umešanost Kredi Svisa u propali investicioni fond Arhegos i insolventnu firmu za pružanje finansijskih usluga Grinsil Kepital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: