I Crna Gora na spisku: Belorusija uvodi embargo na robu iz "neprijateljskih zemalja"

Zvanični Minsk od sledeće godine uvodi embargo na robu iz zemalja koje vode neprijateljsku politiku prema Belorusiji, saopštila je pres-služba Saveta ministara.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.12.2021.

19:49

I Crna Gora na spisku: Belorusija uvodi embargo na robu iz
Foto: Depositphotos/truba71.gmail.com

Prema uredbi beloruske vlade koja je objavljena danas, zabrana uvoza se odnosi na određenu robu iz EU, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Velike Britanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Švajcarske.

Na spisku robe su između ostalog, svinje i svinjsko meso, goveđe meso, soljeno, salamureno, sušeno ili dimljeno meso, povrće, voće, orasi, kobasice i sl. proizvodi, konditorski proizvodi, so i dr, prenosi Tas.

"S obzirom na kontinuirane pokušaje kolektivnog Zapada da izvrši protivpravni pritisak sankcijama na našu zemlju, Belorusija je preduzela sveobuhvatne mere. Odlukom Vlade, embargo na hranu uvodi se od 1. januara 2022. i podrazumeva široku listu robe proizvedene u zemljama koje sprovode diskriminatorsku politiku i vrše neprijateljske radnje protiv naših zemlje", saopštila je pres-služba.

Belorusija je iz tih zemalja za deset meseci ove godine uvezla hranu u vrednosti od preko 530 miliona dolara, saopštio je beloruski savet ministara.

Evropska unija je ranije uvela peti paket sankcija Belorusiji, a sankcije prema Minsku primenjuju i SAD, Velika Britanija i još neke zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: