Potencijalni "crni labud" objavio da nastavlja rad na preko 10 projekata

Evergrande grupa nastavlja rad na više od 10 projekata u Šendženu, Dunguanu i drugim gradovima, objavio je danas posrnuli kineski džin u poslu s nekretninama.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 24.10.2021.

14:19

Potencijalni
Foto: Epa/MARCELO SAYÃO

Nakon što je na jedvite jade izbegao bankrot isplativši 83,5 miliona dolara kamate na američke dolarske obveznice u petak, Evergrande je objavio da su neku od njegovih tekućih projekata u završnoj fazi izgradnje, dok su drugi u fazi unutrašnjih radova.

Prema postu kompanije na kineskoj aplikaciji WeChat, Evergrande radi na obezbeđivanju garancija izgradnje za klijente kako bi ojačao poverenje na tržištu.

Za tu kompaniju mnogi analitičari predviđaju da bi mogla postati novi "crni labud" svetske privrede jer bi posrnula kineska firma za razvoj nekretnina mogla bi da ugrozi manje kineske banke ako više ne bude mogla da izmiruje finansijske obaveze, što bi moglo da izazove lančanu reakciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: