Prazne se police: Amerikanci opet gomilaju toalet papir?

Američki trgovački lanac Kostko (Costco) vraća privremena ograničenja kupovine nekih artikala na svojim skladišnim mestima.

Svet

Izvor: Indeks

Četvrtak, 02.09.2021.

12:17

Prazne se police: Amerikanci opet gomilaju toalet papir?
Ilustracija: Depositphotos/IrinaNedikova

Razlog tome je što delta soj nastavlja da se širi SAD-om.

Prema objavi na svojoj veb stranici, Kostko je saopštio da neka skladišta mogu imati privremena ograničenja količine za odabrane artikle.

Trgovac nije naveo na koje se tačno artikle primenjuju ograničenja u količini koju kupci mogu kupiti jednim odlaskom u dućan, piše Indeks.

Prošlog meseca Kostko je objavio da će takođe slediti propise o maskama za državne i lokalne nadležnosti i da snažno preporučuje da svi članovi i gosti nose maske za lice unutar trgovina.

Kako se delta soj nastavlja brzo širiti SAD-om, navodno sve više Amerikanaca gomila toaletni papir, slično kao kada su potrošači u martu 2020. počistili police s trgovina na početku pandemije.

Posle "toalet papir manije", stigla nova - mnogo opasnija

Zbog toga su prošle godine mnogi trgovci ograničili broj određenih proizvoda koji su mogli da se kupe jednim odlaskom u prodavnicu, poput toalet papira i ubrusa.

U izjavi poslatoj USA Tudeju, Kimberli-Klark (Kimberly-Clark), koja proizvodi Cottonelle i Scott toaletne maramice te Klineks (Kleenex), rekla je da "pomno prati situaciju".

Džordžija Pacifik (Georgia-Pacific), kompanija koja proizvodi toaletni papir Angel Soft i Quilted Northern, kao i papirne ubruse Brawny i Sparkle, rekla je da korisnici možda na lokalnom nivou doživljavaju male nalete potražnje, a da kompanija na to reaguje.

Kompanija za široku potrošnju, Procter i Gamble, koja proizvodi Charmin toaletni papir i za koju se takođe spominje da je povećala proizvodnju zbog veće potražnje WC papira, nije odgovorila USA Tudeju na upit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: