Gigant odložio povratak zaposlenih u kancelarije do 2022. godine

Kompanija Amazon je odložila povratak zaposlenih u kancelarije do početka sledeće godine zbog naglog rasta broja zaraženih delata sojem koronavirusa.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.08.2021.

14:02

Gigant odložio povratak zaposlenih u kancelarije do 2022. godine
Foto: Depositphotos, wolterke

Prvobitno je bilo planirano da zaposleni u ovom gigantu e-trgovine u više zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, počnu da se vraćaju u kancelarije od 7. septembra ove godine, ali je taj datum sada pomeren na 3. januar 2022, rekli su iz Amazona za televiziju CNN.

Kada se budu vratili na radna mesta, zaposleni će morati da nose maske u kancelariji, osim ako ne pokažu potvrdu da su vakcinisani, dodali su iz kompanija.

Mnoge velike kompanije u tehnološkoj industriji, koje su među prvima zatvorile kancelarije na početku pandemije prošle godine, postavile su septembar 2021. kao rok za ponovno otvaranje poslovnih prostora. Sada odlažu te planove jer ih zabrinjava rast slučajeva delta soja virusa, a pojedine zahtevaju da se zaposleni koji se vraćaju vakcinišu.

Gugl je prošle nedelje najavio da će pomeriti datum povratka zaposlenih u kancelarije sa 1. septembra na 18. oktobar, dok je kompanija Uber saopštila da neće ponovo otvoriti kancelarije do 25. oktobra.

Glavni izvršni direktor Epla Tim Kuk je takođe izjavio da će kompanija odložiti planirani povratak zaposlenih u septembru za najmanje mesec dana, a iz Majkrosofta su poručili ranije ove nedelje da neće dozvoliti svim radnicima povratak na radna mesta pre 4. oktobra, prenosi CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: