Usudili se da oponašaju popularne "kroksice"?

Proizvođač obuće Kroks (Crocs) optužuje Volmart (Walmart), Hobi lobi (Hobby Lobby) i druge kompanije za pravljenje imitacija njihovih kultnih klompi.

Svet

Izvor: Klix

Utorak, 27.07.2021.

10:47

Usudili se da oponašaju popularne
Foto: Profimedia

Ovaj proizvođač je prošle nedelje na nekoliko američkih okružnih sudova podneo četiri tužbe za kršenje zaštitnog znaka protiv dvadesetak kompanija za koje tvrdi da krše njegove zaštitne znakove i druge elemente intelektualnog vlasništva.

U jednoj od parnica, pred američkim Okružnim sudom u Koloradu protiv Volmarta, Hobi lobija i proizvođača obuće i torbica Lefler randal (Loeffler Randall), Kroks navodi da Volmart prodaje obuću jeftinije, pod različitim nazivima, kao što su "Time and Tru" i "George".

Iz Kroksa su naveli da su Hobi lobijeve ženske klompe od bele pene od 12 dolara i crne gumene klompe firme Lefler randal imitacije njihovih proizvoda.

Volmart, Hobi lobi i Lefler randal nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar na ove optužbe, piše CNN, prenosi Kliks.

Ostale bi jeftina radna obuća - da nije bilo muzike

Iz Kroksa su kazali kako ovakve imitacije proizvoda mogu izazvati zabunu ili grešku i obmanuti kupce.

Kroksovim se klompama nekada rugalo, ali poslednjih godina postaju veoma popularne, a za neke potrošače koji traže udobnost to je idealna "pandemijska" obuća.

Tako je ova kompanija zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu 2020. godine, kada su dogovorili i saradnju s poznatim ličnostima i brendovima, čemu generacija Z i milenijalci ne mogu odoleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: