Inicirali konsultacije: "To je pretnja po našu bezbednost"

Kijev je zvanično inicirao konsultacije sa EU i Nemačkom o gasovodu Severnom toku 2, za koji navodi da je pretnja po bezbednost Ukrajine.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.07.2021.

08:29

Inicirali konsultacije:
Foto: EPA/JENS BUETTNER

To je saopštio ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

On je sinoć na Tviteru naveo da su note već upućene Briselu i Berlinu, prenosi Rojters. SAD i Nemačka postigle su sporazum o ruskom gasovodu Severni tok 2, okončavši dugotrajni spor između dva saveznika po tom pitanju, javio je ranije u sredu Vašington Post.

Na osnovu sporazuma, Nemačka je pristala da investira u ukrajinsku infrastrukturu zelene tehnologije, a SAD će prestati da blokiraju gasovod, naveo je Post.

Prethodno je nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nekoliko sati pre očekivanog objavljivanja sporazuma Nemačke i Sjedinjenih Država o spornom gasovodu Severni tok 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: