Mask se predomislio

Kompanija Tesla će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, izjavio je njen osnivač i direktor Ilon Mask.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA, CLEMENS BILAN
Foto: EPA, CLEMENS BILAN

On je dodao da će se to dogoditi kada bude obavljena dubinska analiza količine obnovljivih izvora energije korišćenih za "rudarenje" te valute.

On je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom "rudarenja" bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list Gardijan.

Kakav pad: Za jedan dan zbrisano skoro 100 milijardi $

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

"Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija Tesla bi nastavila da prihvata bitkoin", rekao je Mask.

Šta možeš sa bitkoinom u Srbiji? Da kupiš stan, na primer

Neki Teslini investitori, zajedno sa ekolozima, sve su kritičniji prema načinu na koji se bitkoin "kopa" koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.

Međutim, sve više "rudara" digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 97 idi na stranu