U 11 reči Voren Bafet je upravo dao najbolji savet, ali potrebna je hrabrost da ga sledite

Zašto će vas udruživanje sa ljudima koji su veštiji od vas pogurati daleko u životu? Voren Bafet ima odgovor.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

14:43

U 11 reči Voren Bafet je upravo dao najbolji savet, ali potrebna je hrabrost da ga sledite
Foto: Kent Sievers/Shutterstock

Novi intervju CNBC-a sa milijarderima Vorenom Bafetom i njegovim poslovnim partnerom Čarlijem Mangerom rasvetlio je njihovih čak šest decenija prijateljstva.

Bafet i Manger su sa Berkšir Hatavejem prešli put od jedne fabrike tekstila do konglomerata vrednog 650 milijardi dolara. I nikada se nisu svađali. Zašto? Pa zato što se njihov odnos zasniva na međusobnom divljenju, prenosi portal Inc.

Baš u tom tonu, Bafet je ponudio savet svima koji žele da vode uspešan privatni ili poslovni život: Bolje je družiti se sa ljudima koji su bolji od vas.

Voren Bafet ima savet kako da udvostručite svoju vrednost: "Jedan lak način"

Navedeni portal pojašnjava kako da počnete da koristite Bafetov savet da biste izgradili život kakav ste oduvek zamišljali.

1. Ostavite svoj ego po strani

Ovo je najteži korak i razlog zašto se malo ljudi pridržava Bafetovog saveta. Kada ste poslednji put prepoznali da vas vaš vršnjak, supružnik, prijatelj ili čak konkurent čini boljom osobom?

Profesionalni igrač golfa Fil Mikelson - koji je ušao u istoriju osvojivši PGA prvenstvo u 51. godini - jednom je na konferenciji za štampu priznao da, da nije bilo Tajgera Vudsa, ne bi bio toliko dobar i to toliko dugo vremena nakon što se većina sportista povuku sa terena.

Milijarder otkrio zašto bogatstvo ne ostavlja deci

Snaga druge osobe vam ništa ne oduzima. Zapravo, njihov primer možete koristiti kao motivaciju za poboljšanje.

2. Stupite u kontakt s ljudima kojima se divite

Kad ljudima priznate da vam se sviđa to što rade, zapanjićete se koliko su otvoreni da vas počaste savetima koji će vam pomoći da se poboljšate.

3. Ostanite otvoreni za različita iskustva

Izađite iz svoje "zone komfora" i aktivno tražite one čija se iskustva i snage razlikuju od vaših.

U gorepomenutom intervjuu, Manger se usaglasio sa Bafetovim savetom da udruživanje sa ljudima koji vas čine boljim zaista pomaže.

Jednostavna ideja teška 100 milijardi $: Voren Bafet žali što se on toga nije setio

"Da biste dobili dobrog partnera, budite dobar partner", dodao je. Bićete dobar partner ako ostavite po strani svoj ego, priznate da drugi imaju talente na koje biste želeli da se ugledate i budete otvoreni za nova iskustva.

Dobar partner privući će druge dobre partnere i zajedno ćete rasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: