Afrička svinjska kuga ušla na nemačke farme

Prvi slučaj afričke svinjske kuge otkriven je na jednoj farmi u Nemačkoj, saopštilo je danas federalno ministarstvo poljoprivrede, prenosi Rojters.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

09:27

Afrička svinjska kuga ušla na nemačke farme
Foto: Epa/DAVID CHANG

Bolest je potvrđena kod svinja na dve farme u Brandenburgu.

Prethodno su zabeleženi samo slučajevi zaraze divljih životinja, ukupno 1.267 slučajeva bolesnih divljih svinja je u toj oblasti zabeleženo do sada. Brandenburška oblast graniči se sa Poljskom, gde je ta bolest široko rasprostranjena, piše britanska agencija.

Afrička svinjska groznica zabeležena u 50 mađarskih sela

Kina i drugi uvoznici svinjetine zabranili su uvoz tog mesa iz nemačke u septembru 2020. nakon što je prvi slučaj obolevanja potvrđen kod divljih životinja, a te zabrane su još uvek na snazi.

Ubijeno 24.000 svinja: Na farmi u Bugarskoj otkrivena afrička kuga

Nemački naučni institut Fridrih-Lofler potvrdio je da su životinje sa farme bile zaražene svinjskom kugom, navelo je nemačko ministarstvo.

Zdravstvene službe Brandenburga navode da je bolest otkrivena na jednoj organskoj farmi sa 200 životinja i jednom gazdinstvu sa samo dve svinje. Sve životnje su usmrćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: