Pikaču leti u nebo FOTO

Japanski prevoznik Skajmark (Skymark) lansirao je avion inspirisan, ni manje ni više, nego Pikačuom.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

11:00

Pikaču leti u nebo FOTO
Foto: Profimedia

Ako ne znate ko je Pikaču - u pitanju je vrsta Pokemona, popularnih likova iz animiranih emisija, video-igara i stripova.

Predstavljanje ovog nesvakidašnjeg aviona proteklo je u živopisnoj ceremoniji, uz mnoštvo raznobojnih balona i skakutavih maskota Pikačua.
Foto: Profimedia
Skajmark erlajns (Skymark Airlines) predstavio je medijima ovaj putnički mlazni avion juče, na tokijskom aerodromu Haneda.
Foto: Profimedia
Model letelice je Boing 737-800.
Foto: Profimedia
Letelica je deo šireg projekta Pokemon kompanije pod imenom "Fliing Pikachu Project", nove šeme koja je usmerena na podsticanje turizma u Okinavi, piše portal IGN.
Foto: Profimedia
Uz to, kako se dodaje, kompanija poručuje da sličnu saradnju sprema i za nejapanske avio-kompanije, uključujući niskotarifnu avio-kompaniju Skut (Scoot) sa sedištem u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: