Na tržište stiže nova valuta

Skupina od petnaest zapadnoafričkih zemalja usvojila je u subotu novi plan pokretanja jedinstvene valute 2027, nakon što je raniji plan poremećen pandemijom.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Nedelja, 20.06.2021.

13:09

Na tržište stiže nova valuta
Foto: Depositphotos, JanPietruszka

O novoj strategiji dogovorili su se čelnici država Ekonomske zajednice zapadnoafričkih zemalja (ECOWAS), rekao je Žan-Klod Kasi Bru, predsednik Komisije ECOWAS-a na konferenciji za medije nakon završetka samita u Gani.

Zemlje se nadaju da će im jedinstvena valuta pomoći u jačanju trgovine i ekonomskog rasta.

"Zbog šoka vezanog za pandemiju, šefovi država odlučili su da suspenduju sprovođenje", rekao je Bru.

"Imamo novi plan i novi konvergencijski sporazum koji će pokriti razdoblje između 2022. i 2026, a 2027. će biti lansiran 'eco'", rekao je, govoreći o imenu nove valute, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: