Bili najveći u Americi, pa bankrotirali

Kompanija Vašington prajm grup (Washington Prime Group, WPG), vodeći vlasnik tržnih centara širom Sjedinjenih Američkih Država, podnela zahtev za bankrotstvo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2021.

09:16

Bili najveći u Americi, pa bankrotirali
Ilustracija: dvoevnore/Shutterstock

Kompanija sa sedištem u Kolumbusu (Ohajo), koja poseduje objekte na više od 100 lokacija, odluku je obrazložila problemima izazvanim pandemijom.

"Finansijsko restrukturiranje kompanije omogućiće WPG-u da odmeri bilans stanja i postavi kompaniju za uspeh u budućnosti. Tokom finansijskog restrukturiranja nastavićemo da radimo na maksimiziranju vrednosti naše imovine i naše operativne infrastrukture", rekao je izvršni direktor Lu Konforti, piše CNN.

Dizni bankrotirao, zatvaraju prodavnice

Uzroci bankrotstva su lokdaun i smanjenje najma zakupcima.

Promena potrošačkih navika i pandemija uzdrmali su maloprodajnu industriju tokom protekle godine.

Uz to, još dve kompanije koje su vlasnici tržnih centara - CBL Properties i PREIT, lane su pokrenule stečaj i navele slične probleme. I oni su bili pogođeni time što su njihovi glavni zakupci podneli zahteve za bankrot.

Evropa revidirala plan - Hrvatima milijarda manje

"Bankrot pokazuje da, iako se stvari sada vraćaju u normalu, mnogi ožiljci koje je ostavila pandemija nisu u potpunosti zarasli", rekao je Nil Saunders, analitičar za maloprodaju i generalni direktor Global dejta.

Pandemija je ubrzala prelazak na kupovinu putem interneta, a kontinuirani rast prodaje u e-trgovini dovešće do toga da se više prodavnica zatvori nakon završetka pandemije, predviđaju maloprodajni analitičari UBS-a u nedavnom izveštaju.

Raskinuli 22 ugovora, najviše za male hidroelektrane

Taj izveštaj procenjuje da će se oko 80.000 prodavnica zatvoriti u narednih pet godina. Oni veruju i da će se broj američkih tržnih centara takođe smanjiti u istom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: