Za vakcinisane 70 evra

Pojedini radnici kažu da se neće vakcinisati i da su protiv uvođenja "diskriminacije" između vakcinisanih i onih koji to nisu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Firma iz Srbije radniku koji se vakciniše daje 30.000 dinara: Pogodite koliko ih se prijavilo

Antivakser doo: Zarađuju milione, od vakcine i korone "štite" svojim preparatima

Slovenačko preduzeće ''ETI Izlake'', proizvođač električnih aparata i opreme, prva je firma u toj zemlji koja je odlučila da novčano stimuliše zaposlene koji se vakcinišu protiv kovida 19.

Stalno zaposleni i radnici privremeno angažovani preko agencija za zapošljavanje dobiće jednokratnu stimulativnu novčanu nagradu od 70 evra bruto ako do sredine avgusta dokažu da su se vakcinisali, prenosi Hina.

Odluku poslovodstva podržala je Mateja Logar, koja je glavni infektolog u stručnom timu slovenačke Vlade, rekavši da razume teret koji poslodavci trpe zbog onih koji odlaze u kućni karantin i na bolovanje.

Sindikat zaposlenih je, međutim izrazio skepsu, a pojedini radnici kažu da se neće vakcinisati i da su protiv uvođenja "diskriminacije" između vakcinisanih i onih koji to nisu, navodi Hina.

Generalni direktor ''ETI Izlake'' Tomaž Berginc rekao je da preduzeće izvozi čak 90 odsto svojih proizvoda, zbog čega ne mogu sebi da priušte veće pauze u proizvodnji zbog bolovanja.

Objasnio je da su se na novčanu stimulaciju za vakcinaciju odlučili po ugledu na velike međunarodne korporacije kao što su Starbaks, Mekdonalds, Aldi i Lidl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu