Da Evropa ne može bez Rusije pokazala - zima

Federalna služba za plovidbu i hidrografiju odobrila je nastavak izgradnje gasovoda "Severni tok 2" u nemačkim vodama, navodi se u saopštenju resora.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Epa/STEFAN SAUER
Foto: Epa/STEFAN SAUER

Kurc podržao Severni tok 2: "Ko misli da je novi gasovod u interesu samo Rusije, nije u pravu"

"Štitićemo Severni tok 2 - čak i na sudu"

Kako se dodaje, u pitanju su preostala dva kilometra u nemačkim vodama.

Ministar energetike Aleksandar Novak je u intervjuu "Moskovskom komsomoljcu" saopštio da je "Severni tok 2" komercijalni projekat koji se realizuje zajedno sa evropskim partnerima, prenosi Sputnjik.

"Projekat realizuje, ne samo ruska strana, već konzorcijum najvećih evropskih kompanija koje su zainteresovane da se završi 'Severni tok 2'. To je klasični komercijalni projekat. Zato smatram da će projekat biti realizovan", rekao je on.

Novak je dodao da je protekla hladna zima pokazala da je Evropi potreban ruski gas. Mogućnost, da u svakom trenutku može povećati obime isporuka gasa u Evropu.

Ranije je organizacija "Nabu" podnela tužbu protiv dozvole nemačkih vlasti za izgradnju cevovoda "Severni tok 2". Ona se tiče nedovršenog dela gasovoda u isključivoj ekonomskoj zoni Nemačke.

Prema navodima ekologa, cevovod "uništava stanište na morskom dnu na području većem od 16 fudbalskih terena – ukupna površina uticaja je preko deset puta veća". Prema mišljenju specijalista organizacije, takvo mešanje u ekosistem "pre svega treba nadoknaditi kompenzacionim merama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu