Na potezu "Vatreno oko"

Kolonijal pajplajn, jedna od najmoćnijih američkih kompanija za distribuciju nafte i naftnih derivata danas je nastavila sa radom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: husjur02/Shutterstock
Ilustracija: husjur02/Shutterstock

Zašto sajberkriminalcima rad od kuće ide naruku?

Sajber pljačkaši do 2022. napraviće 8 miliona dolara štete

Stvari su se relaksirale nakon oporavka od nasumičnog sajber napada koji je u petak prouzrokovao obustavu operacija i izazvao zabrinutost zbog skoka maloprodajnih cena benzina.

Hakerski napad koji je izvršen u petak, bio je jedan od najtemeljnijih ikad prijavljenih sajber napada i izazvao je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture od hakerskih napada, prenosi Rojters.

Iz kompanije je saopšteno da se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija i da se radi na "obnavljanju usluga", ali nije potvrđeno kada će se rad kompanije vratiti u normalu.

"Kolonijal pajplajn" dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj kompanije Kolonijal pajplajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu