Fon der Lajen: Spremni smo da podržimo prugu od Beograda do Severne Makedonije

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je Evropska unija spremna da podrži prugu od Beograda do Severne Makedonije.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.04.2021.

12:04

Fon der Lajen: Spremni smo da podržimo prugu od Beograda do Severne Makedonije
Foto: Instagram/buduænostsrbijeav

Evropska unija je spremna da podrži izgradnju železničke pruge između Beograda i Severne Makedonije, objavila je predsednica Evropske komisije nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas u Briselu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednicim Evropske komisije Ursulom fon de Lajen.

"Razgovarali smo o borbi protiv pandemije kovida 19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije, koju smo spremni da podržimo", navela je Ursula fon der Lajen na svom nalogu na Tviteru.

Ona je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem.

Predsedsednik Srbije je, uoči razgovora sa Ursulom fon der Lajen, najavio mogućnost dogovora oko "jednog od najvećih infrastrukturnih projekata" koji će potpuno promeniti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: