Patike Kanjea Vesta od milion dolara najskuplje na svetu? FOTO

Prve patike brenda Yeezy koje je Kanje Vest ikada nosio u javnosti prodaju se za više od milion dolara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/Profimedia
Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/Profimedia

Najki dobio spor protiv proizvođača "sataninih patika" FOTO

Preciznije, u pitanju je Najkov model Air Yeezy, koji je američki reper nosio na dodeli Gremi nagrada 2008. godine, a koji će biti među najskupljim patikama koje su se ikad pojavile na tržištu, saopštila je aukcijska kuća Sotbi (Sotheby's), koja organizuje prodaju.

Opisane u saopštenju za štampu kao "jedna od najcenjenijih i najtraženijih koje postoje", patike će biti ponuđene putem privatne prodaje nakon predstavljanja u Hong Kongu, kasnije ovog meseca. Sotbi nije precizno otkrio traženu cenu, mada je naveo da je predmet procenio na "više od milion dolara".

Ne postoji poznat rekord u prodaji privatnih patika, pa ipak sedmocifrena cena daleko bi premašila brojku od 615.000 američkih dolara - toliko su u Kristiju (Christie's) u maju 2020. godine koštale patike Nike Air Jordan 1, koje je nosio Majkl Džordan 1985. godine, piše CNN.

Stavljne na tržište od strane kolekcionara patika Rajana Čenga (Ryan Cheng), Yeezy dolaze u veličini broj 12.

Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/Profimedia
Foto: Courtesy of Sotheby's/MEGA/Profimedia

Prema rečima Brama Vočtera (Brahm Wachter), Sotbijevog šefa odeljenja ulične odeće i modnih kolekcionarskih predmeta, procena vrednosti patika proizilazi iz kulturnog uticaja brenda.

"Ovaj par patika je presudan za razvoj franšize Yeezy, koja je postala jedan od najvažnijih brendova patika i životnih stilova u istoriji sveta mode", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu