Prekršio pravila: Smanjili mu platu jer je previše radnog vremena provodio u toaletu

Jedan Tajvanac izazvao je lavinu reakcija na mrežama nakon što se žalio na smanjenje plate zbog previše vremena provedenog u WC-u na poslu.

Svet

Izvor: Index

Sreda, 14.04.2021.

20:24

Prekršio pravila: Smanjili mu platu jer je previše radnog vremena provodio u toaletu
Foto: Shutterstock/aldegonde

Nezadovoljni radnik pod pseudonimom Mr. A nedavno se na Fejsbuku požalio da mu je firma u kojoj je zaposlen oduzela deo plate za prethodni mesec jer je previše vremena provodio u toaletu, prenosi portal Indeks.

Muškarac je priznao da je proveo čak 49,5 sati u toaletu, što iznosi oko dva sata dnevno, međutim, istakao je kako ga poslodavci nisu upozorili da će mu smanjiti platu zbog toga, prenosi Oddity Central.

Tajvanac je u jednoj Fejsbuk grupi napisao kako je prošlog meseca 22 dana radio kao pripravnik te naveo da je skupio 195 radnih sati. Ali kad mu je stigla plata, uočio je kako mu nedostaje deo iznosa pa je odlučio da proveri šta se dogodilo.

Obavešten je da je prema snimcima s nadzornih kamera u prethodnom mesecu proveo gotovo 50 radnih sati u toaletu, a kako prema pravilima firme WC može da koristi prosečno jednom dnevno, 27,5 radnih sati oduzeto mu je od plate.

Mr. A se požalio kako mu je kompanija zapretila da bi mogao dobiti otkaz, a prema njegovim rečima, roditelji su mu insistirali da se ne žali, nego da ćuti i zadrži posao.

Bizaran slučaj izazvao je podeljene reakcije na društvenim mrežama, a mnogi su pisali kako razumeju odluku poslodavca, s obzirom na to da su se složili kako je muškarac zaista previše vremena provodio u toaletu, piše hrvatski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: