Kuću platila 95 miliona dolara, a još nije ni useljiva: "Feng šui odluka"?

Supruga osnivača tehnološkog preduzeća Nanofilm iz Singapura platila je čak 95,6 miliona dolara kuću na ekskluzivnom Nasim roudu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

14:31

Kuću platila 95 miliona dolara, a još nije ni useljiva:
Foto: Profimedia

Ovo je navedeno na sajtu koji se bavi nekretninama - Edž propu.

Kuća se nalazi na posedu površine skoro 3.000 kvadrata, odmah pored Visokog komesarijata Velike Britanije, a na putu "Nasim", najprestižnijoj ulici u Singapuru koja je preplavljena ambasadama i vilama koje vrede milione dolara.

Đin Šijao Kun, koja je udata za Ši Sjuna, osnivača kompanije Nanofilm, kupila je posed od druge preduzetnice, Oei Siu Hoe, poznatije kao Sukvamati Viđaje, navodi se u izveštaju.

Izveštaji takođe pokazuju da je kupovina koju je Đin obavila bila najveća ove godine kada je u pitanju jedna kuća. Kada se gleda ukupna prodaja, najviše je plaćeno za zgradu sačinjenu od 20 luksuznih stanova - 217,5 miliona dolara (293 miliona singapurskih dolara).

Osnivačica i izvršna direktorka firme "Luksuzni domovi Singapura" Sunita Gil, rekla je da je bila iznenađena cenom po kojoj je nekretnina prodata, ističući da kuća još uvek nije spremna za useljenje.

"Ovakve kupovine su uglavnom pod uticajem 'feng šui odluke' ili spoljnog saveta u vezi sa tim zašto je ona bila spremna da za kuću da ovoliku svotu novca", rekla je Gil za Biznis insajder. Poznata kao "Lejdival bungalov", kuća je sagrađena 1964. godine, a prodata je od strane Visokog komesarijata Velike Britanije 2000. godine, za oko 14,4 miliona američkih dolara, navodi se u specijalizovanom magazinu Tatler iz Singapura. Najskorija vlasnica, Oei, kuću je 2003. godine kupila za oko 19 miliona američkih dolara.

Iako je kuća dizajnirana kao "bungalov visoke klase", što je najređi tip kuće u Singapuru, najverovatnije će zahtevati potpunu renovaciju koja može koštati i do 700 američkih dolara po kvadratnoj stopi, istakla je Gil, dodavši da će samo za obnovu možda biti potrebno dodatna 22 miliona američkih dolara.

Biznis insajder do objavljivanja teksta nije uspeo da kontaktira Đin za komentar.

Brus Lije, koosnivač i partner u kompaniji Singapur riltors, rekao je da smatra da je ova cena sasvim očekivana kada se uzme u obzir lokacija, čak i sa svim troškovima renoviranja.

"Komad zemlje na Nasimu je kao retka umetnina ili vino", rekao je on, dodavši da cene ovakvih poseda stalno dostižu nove rekorde.

Ova kupovina daje nadu da bi 2021. godina mogla da bude veoma uspešna za tržište nekretnina u Singapuru, nakon što su cene dostigle visine kakve nisu viđene u poslednje dve godine, a zbog toga što i stranci i stanovnici Singapura "grabe" domove otkako je pandemija počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: