Pad Huaveja: Više nije lider u Kini, ko je izbio na prvo mesto?

Kompanija Opo (Oppo) je postala lider na tržištu pametnih telefona u Kini.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: EPA, Aleksandar Plavevski
Foto: EPA, Aleksandar Plavevski

Huavei objasnio zašto je prodao brend Honor

"Efekti se i te kako osećaju": Huavej smanjuje proizvodnju telefona?

"Veliki gubitak" - Huavej obustavlja proizvodnju čipova zbog američkih sankcija

Lidersku poziciju je Opo preuzeo do Huaveja nakon što je postao najprodavaniji brend smartfona u Kini prvi put u istoriji.

U januaru je kompaniji Opo pripadao 21 odsto tržišta, te se našla ispred kompanija Vivo i Huavej koje zauzimaju po 20 odsto tržišta, Udeo Epla i Šaomija na tržištu iznosi po 16 odsto.

Prodaja kompanije Opo je porasla za 26 odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno za 33 odsto u odnosu na prošli mesec. Nova Reno 5 serija je imala veliki uspeh, jer je ponudila bolje specifikacije po nižim cenama u odnosu na prethodnu seriju Reno 4, prenosi Kliks (Klix).

Kako bi Opo povećao udeo na tržištu, neko ga je morao izgubiti, a to je kompanija Huavej koja se fokusirala na premium tržište zbog nedostatka komponenti uzrokovanog američkim sankcijama tako da su se kineski distributeri okrenuli drugim brendovima kako bi se zadovoljio volumen. Huavej je prodao Honor, što je takođe za posledicu imalo smanjenje udela na tržištu, jer se ovaj brend sada smatra konkurentom.

Ove brojke se odnose samo na jedan mesec, ali se očekuje dodatni pad Huaveja tokom ove godine. Opo želi da profitira na svom novom flagship-u Find X3 Pro, koji je predstavljen prošle sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu