Bešumno se obrušava na metu: Ruski dron kamikaza u završnoj fazi testiranja VIDEO

Ruska državna kompanija Kalašnjikov otkrila je da će njena bespilotna letelica KYB završiti testiranje ove godine.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

19:04

Default images

KYB je razvio ZALA aero (deo Kalašnjikov grupe). U pitanju je kamikaza dron sa propelerom koji je završio preliminarne testove, a razvija se i verzija za izvoz – KYB-E, piše Difens post.

Bespilotna letelica je predviđena da se provuče neprimećena kroz obranu neprijatelja i obruši na odabranu meta sa tri kilograma eksplozivnog punjenja na sebi.

Bešumno i precizno

Koordinate mete mogu se u sistem unositi manuelno ili dron pronalazi metu na osnovu snimka, objašnjavaju iz kompanije Rostek. Izvršni direktor Rosteka Sergej Šemezov je, govoreći na Međunarodnoj izložbiborbenih sredstava IDEX u Abu Dabiju, rekao da navedeni dron „ima sistem visoke preciznosti, sposoban da pogađa udaljene i skrivene mete“.

Letelica je duga 1,2 metra i maksimalna brzina joj je 130 kilometara na sat, a može ostati u vazduhu do pola sata.

Za ovaj dron predstavnici kompanije tvrde da je „bešuman“ i da se njime lako upravlja, a takođe se navodi da već postoji interesovanje iz inostranstva.

„Postoji interesovanje za ovaj proizvod iz zemalja Bliskog istoka, ali pre nego što se pojavi izvozna verzija KYB-a prerano je da se govori o tome“, saopštio je Kalašnjikov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: