Postignut dogovor: Suspendovane carine na viski

SAD i Velika Britanija su postigle dogovor o suspenziji carina na škotski viski, navodi se u izveštaju Spektator magazina.

Svet

Izvor: B92, Sputnik International

Četvrtak, 04.03.2021.

13:10

Postignut dogovor: Suspendovane carine na viski
Foto: Alexlukin/Shutterstock

SAD su, kako je navedeno, pristale na četvoromesečnu suspenziju carina počevši sa današnjim danom. Za to vreme, dve strane će pokušati da reše problem Boinga i Erbasa.

Otkad su carine uvedene, izvoz singl malt viskija pao je za više od trećine, što je dovelo do gubitka od preko 500 miliona funti od oktobra 2019. godine.

Administracija Donalda Trampa uvela je oštre carine od 25 odsto na uvoz hrane, vina i žestokih pića iz Evropske unije, uključujući i škotski viski, na šta je industrija ukazala da bi moglo da bude pogubno u budućnosti, prenosi Sputnjik international.

Boing protiv Erbasa

Tramp je rekao da su carine bile odgovor na podršku koju je EU pružila multinacionalnoj avio-kompaniji Erbas. Sa druge strane, EU je tvrdila da je američki proizvođač aviona Boing subvencionisan na nefer način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: