Bajden potvrđuje Trampovu odluku: Rampa za kineske tehnološke gigante

Predsednik SAD Džo Bajden planira da uvede zabranu transakcija sa određenim kineskim kompanijama 22. marta, piše "Volstrit žurnal" ne navodeći svoje izvore.

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

20:49

Bajden potvrđuje Trampovu odluku: Rampa za kineske tehnološke gigante
Foto: Depositphotos/Aquir014b

Tu odluku je u novembru 2020. formulisao bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp, a WSJ iz neimenovanih izvora saznaje da će tada biti primenjena.

Američki zvaničnici odlučili su se na taj korak smatrajući da bi odustajanje od Trampovog predloga poslalo pogrešnu poruku, tako da će je sprovoditi, iako nova američka administracija ima širi pristup pitanju odnosa sa Kinom. Međutim, ipak je odlučila da se suprotstavi pretnjama po nacionalnu bezbednost koju predstavljaju tehnološki giganti poput Huaveija, piše WSJ.

Iako su američke vlasti nagovestile kompanijama iz SAD da se zabrana neće sprovoditi striktno, tehnološka, telekomunikaciona i finansijska poslovna zajednica kao i druge industrije nadali su se da će Bajden odložiti primenu te odluke koja može naškoditi konkurentnosti i inovacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: