Nova igračka Romana Abramoviča: Jahta vredna pola milijarde evra VIDEO

Roman Abramovič promenio je jahtu. Preciznije, ima novu u "garaži".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

07:16

Nova igračka Romana Abramoviča: Jahta vredna pola milijarde evra VIDEO
Foto: Profimedia/Andre Kastenbein/dpa-TNN/dpa

Menja ih kao "mobilne telefone", a stigla je čak osma u neverovatnoj kolekciji.

Cena? Gotovo pola milijarde evra! Zove se Solaris, a izgradnja je trajala čak tri godine. Imaće gotovo 48 kabina na osam paluba, a sadržaće bazen, teretanu, helidrom, restorane.

No Solaris, iako maksimalno luksuzna, neće biti i najskuplja u kolekciji. Primat i dalje drži Eklips, koja je koštala 450 miliona eura, ali koja je s korekcijama probila milijardu evra, prenosi Jutarnji list.

Jednu od jahti poklonio je svom prijatelju Vladimiru Putinu, ali ne jednu od njegovih zvezda, već jednu od najskromnijih u kolekciji, Olimpiju, a koja vredi "mršavih" 25 miliona evra.

Evo kako izgleda Solaris u brodogradilištu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: