Nemci od Izraela kupuju zaštitne sisteme za tenkove "leopard 2"

Nemačko ministarstvo odbrane potpisalo je ugovor sa izraelskom vojskom o kupovini aktivnih sistema zaštite za svoj tenk "leopard", koje proizvodi Rafael difens.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

15:00

Nemci od Izraela kupuju zaštitne sisteme za tenkove
Foto: Shutterstock/M-SUR

"Ministarstvo odbrane Izraela i nemačko ministarstvo odbrane potpisali su sporazum o nabavci aktivnih sistema zaštite za nemačke ’leopard 2’ tenkove", saopštilo je izraelsko ministarstvo odbrane.

Ugovor podrazumeva isporuku sistema za jednu četu, kao i presretače i rezervne delove potrebne za operativnu upotrebu i tehničko osposobljavanje osoblja. Sistemi će biti isporučeni u narednih nekoliko godina, piše Sputnjik na engleskom.

Proizvođač Rafael tvrdi za svoj sistem da je jedino rešenje odbrane tenkova na svetu isprobano u realnim borbenim uslovima, kao i da može da otkrije i onemogući različite pretnje po čeoni oklop, u rasponu od raketne i klasične vatre do protivtenkovskih vođenih projektila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: