Bitkoin na novom rekordu, premašio bilion dolara tržišne vrednosti

Cena bitkoina i danas je nastavila rast, premašivši po prvi put granicu od 55 hiljada dolara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

20:17

Bitkoin na novom rekordu, premašio bilion dolara tržišne vrednosti
Foto: Shutterstock/Wit Olszewski

Prema izveštajima svetskih medija, tržišna kapitalizacija najpopularnije kriptovalute prešla je granicu od jednog biliona dolara, prenosi Teletrejder.

Bitkoin je danas bio u porastu 7,77 procenata u 08:02 po srednjoevropskom vremenu i prodavao se za 55.605,474 dolara za komad.

Istovremeno itirijum je bio u plusu 1,75 odsto i razmenjivan je po ceni od 1.973,2966 dolara.

Cena bitkoina je sada povećana za oko 350 posto u poslednjih šest meseci.

Pre početka nedavnog vrtoglavog uspona, ova virtuelna valuta nikada nije trgovana po ceni iznad 20.000 američkih dolara.

Snažan uzlazni trend bitkoina delom su podstakli veliki investitori i kompanije najavljujući njegovo prihvatanje, pri čemu je banka NJujork Meloun, najstarija u SAD, objavila ranije ovog meseca ulazak u tu poslovnu sferu.

Pored toga, kompanija "Tesla" u vlasništvu milijardera Ilona Maska konvertovala je deo svoje gotovine u bilansu stanja u bitkoine početkom godine i saopštila da će početi da prihvata ove digitalne tokene kao sredstvo plaćanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: