Najpoznatiji kineski influenser će sutra ponuditi robu iz zemalja CIE na internetu

U Pekingu će sutra biti održana prodaja robe iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, u kojoj će učestvovati više od 980 miliona kineskih korisnika interneta.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2021.

12:57

Najpoznatiji kineski influenser će sutra ponuditi robu iz zemalja CIE na internetu
Foto: Depositphotos/wabeno

Kako je objavila Kineska medijska grupa (CMG), Kinezi će sa svog telefona ili računara moći da kupe robu iz Poljske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Litvanije i drugih zemalja.

Najpoznatiji kineski "influenser" Veija, voditelji iz Kineske medijske grupe Čen Veihung i Li Sisjuen će sutra u osam sati uveče po pekinškom vremenu ponuditi pratiocima robu iz zemalja CIE.

Vrednost trgovine između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u 2020. godini je premašila 100 milijardi dolara, što je 8,4 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Tome je veliki doprinos dala nova vrsta načina prodaje robe, kao što je prodaja na internetu.

Saradnja u investicijama između Kine i zemalja CIE-a je dodatno unapređena, odnosno do kraja 2020. godine Kina je ostvarila direktne investicije u 17 zemalja CIE-a u vrednosti od 1,72 milijarde američkih dolara.

U intervjuu CMG je ekonomski savetnik srpske ambasade u Kini Marjan Božović naveo da je zahvaljujući saradničkom mehanizmu Kine i zemalja CIE, Srbija unapredila i ostvarila mnoge infrastrukturne projekte, što je od velikog značaja za državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: