Gejmstop: Kakvo je sada stanje akcija kompanije koja je izazvala pravu pomamu na tržištu?

Akcije kompanije Gejmstop i druge, za kojima je donedavno vladala pomama na tržištu kapitala podstaknuta sa društvenih mreža, porasle su danas.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 05.02.2021.

19:10

Gejmstop: Kakvo je sada stanje akcija kompanije koja je izazvala pravu pomamu na tržištu?
Foto: Profimedia

Do toga je došlo nakon što je internet-broker Robinhud ukinuo sva ograničenja na kupovine uvedena u jeku bitke između investitora amatera i hedž fondova sa Vol strita.

Akcije Gejmstopa, prodavca video-igara, porasle su za 8,4 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze, ali izgleda da splašnjava entuzijazam kupaca koji je doveo do njihovog vrtoglavog uspona u protekle dve nedelje, prenosi Rojters.

Platforma Robinhud, jedan od besplatnih onlajn brokera zaslužan za podsticanje masovne kupovine akcija Gejmstopa, saopštila je sinoć kasno da je ukinula sva ograničenja na kupovine koja su uvedena zbog naglog skoka klirinških naloga prošle nedelje.

Usled pada cena mnogih akcija koje je u orbitu lansirala društvena mreža Redit, hedž fondovi su uspeli da zarade ove nedelje 3,6 milijardi dolara i da ublaže gubitke od 12,5 milijardi dolara zabeležene u januaru, objavila je danas kompanija za finansijsku analitiku Orteks.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen sastala se u četvrtak s najvišim fiansijskim zvaničnicima kako bi razgovarala o potresu na berzi koji je pokrenut sa društvenih mreža, a Rojtersovi izvori kažu da američki regulator za tržište hartija od vrednosti razmatra sve aspekte tog udara i sve uključene strane.

Akcije Gejmstopa su pale na oko 53 dolara nakon što su prošle nedelje dostigle čak 483 dolara, ali su i dalje za oko 177 procenata iznad nivoa na kom su bile pre početka uzleta.

Vrednost akcija bioskopskog operatera AMC entertejnmenta je više nego prepolovljena sa maksimuma od 19,90 dolara. Danas su ojačale za 5,2 procenta.

U međuvremenu, na Reditovom forumu VolStritBets učesnici i dalje podstiču investitore da ostanu uz Gejmstop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: