Zaboravite na ostale kriptovalute, Dogecoin je nova "vruća tema" na Tviteru

I ova nedelja donela je velike turbulencije na tržištu kriptovaluta.

Svet

Izvor: B92, SEEbiz

Nedelja, 31.01.2021.

13:21

Zaboravite na ostale kriptovalute, Dogecoin je nova
Foto: Profimedia/Yuriko Nakao/AFLO

Dogecoin je u petak skočio za dobrih 1.100 posto više i dosegao 0,0779 dolara, nadmašivši rekord koji je bitkoin držao među kriptovalutama po broju spominjanja na Tviteru u periodu od 24 sata.

Altkoin, koji se kripto-zajednici pridružio 2013. godine u šali, samo je još jedan primer koliko svet postaje lud, jer je njegova tržišna kapitalizacija dosegla osam milijardi dolara, piše SEEbiz. To je više od ukupne vrednosti deonica na prvoj kotaciji Ljubljanske berze.

Bitkoin je već pokazivao prilično znakova slabosti, ali točak je ponovno pokrenuo Teslin prvi čovek Ilon Mask. Promenio je opis na svom Tviter nalogu u #bitcoin, što je (takođe zbog nagađanja hoće li Tesla pretvoriti novčane rezerve u bitkoin) prouzrokovalo nagli porast najvažnije kriptovalute. Cena je u petak porasla za 20 posto, na 38.650 dolara, ali stvari su se uveče prilično smirile.

Mask je svojim tvitovima već pokrenuo divlji rast u slučaju dosta deonica, ali i kriptovaluta. Naravno, nije tajna da podržava WSB zajednicu na Reditu - prema njegovom mišljenju, trebalo bi zabraniti i short prodaju.

Podsetimo, Dogecoin nastao je kao parodija na kripto-groznicu. Ova kriptovaluta je kreirana iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. Iako trenutna vrednost ove šaljive kriptovaluta nije ništa u odnosu na to koliko vredi bitkoin, sve se više govori o njoj, budući da je u mnogi koriste za davanje takozvanog "internet bakšiša", što je neka vrsta unapređene "like" opcije.

Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, te njegova vrednost od tada raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: