Dogovor sa vladom: Ipak ne prekidaju letove ka udaljenim relacijama

Holandska aviokompanija KLM će nastaviti da obavlja duge letove, uključujući i one koje se tiču distribucije vakcine.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.01.2021.

10:31

Dogovor sa vladom: Ipak ne prekidaju letove ka udaljenim relacijama
Foto: Depositphotos, mike_kiev

Kompanija se dogovorila sa vladom da se osoblju aviona koje se vraća iz inostranstva priznaju brzi antigen testovi na kovid.

KLM je ranije u toku nedelje saopštio da će obustaviti 270 letova na dužim relacijama prema Holandiji, kao rezultat novih restriktivnih mera, kojima se zahteva od putnika i osoblja da pokažu dokaz da su negativni na brzom antigen testu koji je urađen neposredno pre ulaska u avion, preneo je Rojters.

KLM je tada poručio i da će biti nemoguće održati letove prema zemljama koje imaju visoku stopu infekcija, kao i da bi bio rizik ostaviti posadu na cedilu.

Postojala je mogućnost i da kargo letovi koji su namenjeni za distribuciju vakcina budu otkazani, ali je juče postignut kompromis, pa će posada raditi pre polaska iz Holandije antigen testove, kao i po povratku iz visokorizičnih područja.

Putnici koji dolaze iz zemalja u kojima su otkriveni visokozarazni sojevi kovida moraju da pokažu negativan antigen test urađen neposredno pre ulaska u avion, kao i negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: