Nemci nezasitog apetita - Italijani zadovoljno trljaju ruke

Nezasiti apetit Nemaca za testeninom u doba korone doneo je barem jednu dobru vest Italiji.

Svet

Izvor: SEEbiz

Petak, 22.01.2021.

14:04

Nemci nezasitog apetita - Italijani zadovoljno trljaju ruke
Foto: Evgeny Karandaev/Shutterstock

Ova zemlja je izvoz te namirnice u Nemačku povećala za 20 odsto u godinu dana.

"Nama je Nemačka najveće tržište za izvoz testenine", kaže Luiđi Skordamalja iz italijanskog saveza proizvođača hrane Filiera Italija fud asosiejšen.

I dok su zbog pandemije drugi italijanski sektori trpeli gubitke, prehrambena industrija može zadovoljno trljati ruke, objašnjava savez.

Više maslinovog ulja, sireva i pirinča završilo je na stolovima nemačkih domaćinstava otkako je izbila pandemija, ali nijedan od tih proizvoda ne može se meriti sa pastom, prenosi SEEbiz.

Konzumacija testenine u Nemačkoj "eksplodirala je" u doba pandemije, objašnjava Skordamalja.

Vrlo popularno jelo, koje se priprema brzo i lako - testenina, bilo je popularno u Nemačkoj i u normalnim vremenima, a u vreme zakključavanja Nemci su je zavoleli još više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: