Bitkoin potonuo 30 posto sa rekordnog nivoa

Njujork -- Najveća svetska kriptovaluta bitkoin nastavila je da tone i njom se trguje po ceni manjoj od 30.000 dolara, nakon vrtoglavog prošlogodišnjeg rasta vrednosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/dovapi
Foto: Depositphotos/dovapi

Vrednost ovog digitalnog novčića je u četvrtak 17 posto smanjena, na 29.246 dolara, čime je sa tržišta zbrisano oko 100 milijardi dolara, prema podacima Koindeska, prenosi CNBC.

Sa najnovijim padom, vrednost bitkoina je potonula za preko 30 posto u odnosu na rekordan nivo od 41.940 dolara zabeležen ranije ovog meseca.

Analitičari kažu da nisu jasni razlozi jučerašnjeg snažnog pada, i da to samo potvrđuje izrazitu volatilnost ove kriptovalute, koja je poslednjih godina postala popularna investicija, iako je njena stvarna primena još ograničena.

Bitkoin je zabeležio u 2020. rast od preko 300 posto, završavajući godinu upravo na nivou na kojem se trenutno nalazi.

Vrednost etereuma, druge po vrednosti digitalne valute posle bitkoina, još je više pala u četvrtak, čak za 22 procenta, na 1.053,8 dolara. Prema Koindesku, sada joj je vrednost manja za 27 posto u odnosu na najviši nivo registrovan početkom ove nedelje. Vrednost etereuma je lani skočila za 471 procenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu