"Ko se vakcinisao ili ko to namerava da uradi ne treba uopšte da se prijavi za posao"

Jedna austrijska firma dala je neobičan oglas za posao na Fejsbuku.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2021.

08:54

Foto: Shutterstock/LeDarArt

Naime, dok se vodi diskusija o tome da li će vakcina biti uslov za posao, kao i da li će se indirektno uvesti obaveza imunizacije, neki poslodavci očigledno ne žele da zaposle vakcinisane, jer smatraju da bi vakcina mogla da utiče na njihovo zdravlje.

Krovopokrivačka firma "Hemer" u austrijskom mestu Hajdenrajhštajn u potrazi je za novim radnicima, međutim, poruka kompanije je da ne želi osobe koje su se vakcinisale protiv koronavirusa, ili koje nameravaju da to učine.

"Ko se vakcinisao ili ko to namerava da uradi ne treba uopšte da se prijavi za posao", navodi se u oglasu postavljenom na Fejsbuku.

Vlasnik firme Peter Hemer kaže da se premalo zna o vakcini i da ne želi da rizikuje da zaposli nekoga ko će nakon vakcinacije biti bolestan.

"Ima dovoljno izveštaja o tome na internetu", dodao je on, ukazujući da će se tek pošto se austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ceo parlament budu vakcinislti i sam podvrgnuti imunizaciji.

Predsednik Radničke komore (AK) Donje Austrije Markus Vizer kaže da u Austriji poslodavac može da bira koga zapošljava.

To, kako ističe, znači da mogu biti postavljeni i apsurdni uslovi, ali se mora imati u vidu da ne dođe do diskriminacije na osnovu godina, pola, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije ili hendikepa.

Nakon brojnih negativnih komentara. firma "Hemer" izbrisala je oglas za posao sa svog profila na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: